Ga naar Content

Van buien en zeiltjes naar een flets zonnetje: zo viert Amstelland Koningsdag 2024

Buien, plassen en parpaplu's: ook in Amstelveen en omgeving begon Koningsdag ronduit nat. Toch klaarde het aan het einde van de ochtend op en brak er af en toe een flets zonnetje door. Aan de temperatuur lag het in ieder geval niet: vergeleken met de afgelopen weken was die ronduit aangenaam.  

De meeste verkopers lieten de vrijmarkt-pret niet bederven door de buien die vanaf vanochtend vroeg de regio teisterden. Met plastic zeiltjes en partytenten en probeerden ze hun handelswaar te beschermen, al konden ze niet voorkomen dat een deel verregende. Vooral boeken bleken niet bestand tegen de regen. 

NH-verslaggever Celine Sulsters was rond 11.30 uur op de Amsterdamseweg in Amstelveen. "Toen stopte het net met regenen, en haalde mensen hun zeiltjes weg, maar de stemming was wel een beetje zuur", vertelt ze.  

"Om 10.00 uur begon het plenzen, maar nu kan het weer drogen"

Vrijmarkt-verkoper in Amstelveen

"We hebben heel lang gewacht, maar uiteindelijk is het gebeurd", vertelt een verkoper. "We stonden hier vanochtend nog niet eens zo vroeg, rond 8.30 uur, maar om 10.00 uur begon het te plenzen. Nu kan het weer drogen. Benieuwd hoeveel mensen er langslopen die geïnteresseerd zijn om te kijken wat hier zoal allemaal staat." 

Vrijmarkt in Amstelveen - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]