Ga naar Content

Politie op zoek naar fietsers uit video van asociale vrachtwagenchauffeur

De politie roept de fietser die vorige week langs de Noorddammerweg in Amstelveen in het water belandde toen ze werd ingehaald door een vrachtwagen op zich te melden. Een video die de vrachtwagenchauffeur daar tijdens het rijden van maakte, zorgde voor veel ophef. De man stopte niet om te helpen. 

Still uit de bewuste video - Foto: Dumpert

Ook met de andere fietser uit de video - die naast het slachtoffer fietst - komt de politie graag in contact. "De wijkagent heeft een onderzoek ingesteld, omdat in de video strafbare zaken te zien zijn", laat een politiewoordvoerder weten. De chauffeur rijdt onder andere met zijn telefoon in zijn hand. "Meer informatie zou het politieonderzoek erg helpen." 

Uit de video blijkt dat de vrachtwagenchauffeur zich aan de vrouw ergert, omdat zij aan de verkeerde kant van de weg rijdt. De tweede fietser rijdt wel aan de goede kant van de weg. De vrachtwagenchauffeur haalt de fietsers in en filmt vervolgens zijn linker zijspiegel.

Tekst gaat verder onder de bewuste video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Daarin is te zien hoe de vrouw valt en in de sloot belandt. "Ze is in het water gevallen!", schreeuwt de chauffeur vervolgens, terwijl hij zijn lachende gezicht filmt. Hij ontkent daarna meteen een aandeel te hebben in het ongeluk, omdat 'de vrouw zelf aan de verkeerde kant van de weg fietste.' "Ik heb het op film", roept hij daarna enthousiast. 

Fietster krijgt geen boete

Of de vrachtwagenchauffeur zelf al is gevonden, wil de woordvoerder in verband met het lopende onderzoek nog niet zeggen. Ze benadrukt dat de fietser niet bang hoeft te zijn bekeurd te worden voor het fietsen aan de verkeerde kant van de weg.

"Daar hoeft ze absoluut niet bang voor te zijn. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Het is niet handig dat ze daar fietst, maar wat die vrachtwagenchauffeur allemaal doet kan écht niet." 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]