Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: finale uit zicht na nederlaag handballers Volendam bij Lions

In de HandbalNL League is Volendam zondagmiddag tegen een gevoelige nederlaag aan gelopen. Op bezoek bij Lions in Zuid-Limburg werd het 28-25 voor de thuisploeg. 

De Volendamse handballers begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Lions nam al snel een 5-0 voorsprong en had weinig te duchten van Volendam. Halverwege de eerste helft was de voorsprong zelfs gegroeid naar zes punten. De ploeg van trainer Geert Hinskens, die op Koningsdag nog gewoon had getraind, kwam daarna iets beter in de wedstrijd en ging rusten met een stand van 15-11. 

Jordy Baijens passeert doelman Jens Dijkstra - Foto: Orange Pictures

Na de onderbreking ging het gelijk op, maar Lions liet Volendam lange tijd niet echt in de buurt komen. In de slotfase naderde Volendam, door een aantal fouten en tijdstraffen bij de Limburgers, alsnog tot op één punt. Een gemiste strafworp van Robin Nagtegaal na fraai keeperswerk van de uitblinkende Jens Dijkstra, zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Volendam kwam die tegenslag niet meer te boven en Lions gaf de zege niet meer uit handen.

Door de nederlaag is Lions zo goed als zeker geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Volendam heeft met nog twee wedstrijden te gaan een achterstand van twee punten op Aalsmeer. Volendam moet zodoende hopen op een misstap van de provinciegenoot. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52