Ga naar Content

Landvreugd vindt in FC Den Bosch nieuwe club: "Gun iedereen bij Telstar het beste "

Ulrich Landvreugd zet met ingang van volgend seizoen zijn trainerscarrière voort bij FC Den Bosch. De huidige hoofdtrainer van Telstar wordt bij de Brabantse club de assistent van David Nascimento. Landvreugd heeft voor twee seizoenen getekend bij de huidige nummer 18 van de eerste divisie. "Blij dat Den Bosch voor mij heeft gekozen", aldus Landvreugd. 

Ulrich Landvreugd - Foto: Anita Cloose / Orange Pictures

"Ik werd twee weken geleden gebeld en toen werd mij gezegd dat er sprake was van interesse", vertelt Landvreugd aan NH Sport. "Ze zijn bij Den Bosch bezig aan een interessant project en ik denk dat dit het juiste moment is om in te stappen. Er is een duidelijke missie voor de lange termijn. De club moet weer stabiel worden en gaan meedoen in de top van het rechterrijtje. Maar het eerste jaar wordt natuurlijk wel een jaar van bouwen."

"Geen sprake van rancune of afgunst. Ik gun iedereen bij Telstar het beste"

Ulrich Landvreugd

Het was geen geheim dat Landvreugd met ingang van komend seizoen graag de positie van hoofdtrainer bij Telstar wilde gaan vervullen. De club uit Velsen-Zuid koos echter voor Anthony Correia. "Natuurlijk was dat jammer, maar ik voelde al dat het die kant op zou gaan. Ik begrijp waarom de club voor Anthony heeft gekozen. Er is geen sprake van rancune of afgunst. Ik gun iedereen bij Telstar het beste."

"Ik heb veel ervaring opgedaan bij Telstar. Ik ben er een betere trainer door geworden", gaat Landvreugd verder. "Ik heb met Andries Jonker en Mike Snoei gewerkt, twee bijzondere trainers. Maar nu ben ik blij dat Den Bosch voor mij heeft gekozen." Toen Snoei afgelopen winter werd ontslagen bij Telstar, werd Landvreugd doorgeschoven als interim-hoofdtrainer.

Samenwerking

Bij Den Bosch zal Landvreugd gaan samenwerken met oud-prof David Nascimento. Nascimento was in Nederland voor het laatst werkzaam als hoofdtrainer van FC Eindhoven tussen 2018 en 2020. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van de vrouwen van Jordanië. "Ik kende David Nascimento niet persoonlijk, maar hij wil net zoals ik aanvallend voetbal spelen. Net zoals bijvoorbeeld Ajax. Ze zochten iemand met dezelfde visie als hij en kwamen toen bij mij uit", vertelt Landvreugd.

Landvreugd maakt eerst nog dit seizoen af als interim-hoofdtrainer van Telstar. Vrijdag neemt Telstar het in de voorlaatste speelronde op tegen promotiekandidaat FC Groningen (20.00 uur). Dit duel is live te volgen via de radio-uitzending van NH Sport. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play