Ga naar Content

Na heftige jaren komt droom uit voor echte Telstar-man Anthony Correia: "Grijze haren"

De cirkel is rond voor Anthony Correia. Als jeugdspeler van 14 jaar begon hij bij Telstar en nu op z'n 41e mag hij na de zomer aan de slag als hoofdtrainer bij de voetbalclub uit Velsen-Zuid. Aan de hand van drie opmerkelijke momenten uit z'n loopbaan kijken we terug en vooruit naar z'n nieuwe klus. "Het heeft me veel energie gekost en grijze haren bezorgd."

Droom komt uit voor nieuwe Telstar-coach Anthony Correia - NH Nieuws

"Een droom die uitkomt", laat Anthony Correia weten vanuit zijn woning in Velserbroek. De 41-jarige trainer startte in 2014 zijn trainersloopbaan bij de zaterdagamateurs van VVH/Velserbroek. "Daar heb ik geleerd dat een bepaalde gezamenlijke spirit zorgt voor succes."

Druk bestaan

De afgelopen jaren kende Correia een zeer druk bestaan. Naast zijn rol als assistent bij Telstar was hij ook hoofdtrainer van tweededivisionist vv Katwijk. "Het waren wel heftige jaren met het trainen van twee clubs." Dat merkten z'n twee zonen Levi en Boaz ook, want een balletje trappen op straat zat er niet vaak in. "Hij doet er echt alles voor en heeft het daarom ook verdiend", aldus een zeer trotse Boaz.

Tante Dicky

Tot slot nog een wijze raad van tante Dicky. De fanatieke en uitgesproken Telstar-fan kent Correia al vele jaren en geeft hem regelmatig een dikke pakkerd. "Het is geen paniekzaaier."

Tante Dicky heeft een wijze les voor Anthony Correia - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52