Ga naar Content

Kamperen in de meivakantie: "Skibroeken, zwempak en zonnebrand, alles is mee"

Het weer tijdens de meivakantie scheidt de kampeerders van de watjes. Iedereen die er met tent, caravan of camper op uit trekt weet: het kan alle kanten op met het weer. De nattigheid van de afgelopen tijd heeft de echte kampeerder niet tegen gehouden, maar nu het zonnetje weer is gaan schijnen, gaat het genieten toch gemakkelijker.

Foto: NH Media

Op minicamping 't Landleven bij Callantsoog is het grote genieten nu dan echt begonnen. Maartje uit Spanbroek is er samen met haar moeder en haar dochtertje neergestreken. "Dit is heerlijk. Voor mijn dochter is het de eerste keer dat we kamperen. We zijn maandag aangekomen. Fijn dat de zon nu is gaan schijnen. We hebben wel van alles bij ons, als de zon weg is, koelt het snel af. Dus van wintertrui tot zonnebrand."

Maartje's moeder Annemieke is een doorgewinterde kampeerder. Zij kampeert al jaren. En het camping-DNA is duidelijk doorgegeven. Zoon Thijs heeft samen met zijn vriendin Kienne hun camper naast de tent van moeder en zus geparkeerd. "We zijn net aangekomen. En ja, we zijn echte kampeerders. Die camper is echt super. Je kan zo makkelijk even op pad gaan. Afgelopen jaar zijn we er wel zeven keer op uit getrokken, of zo."

Strand

De buurman, even verderop, komt uit Nijmegen. Samen met zijn vrouw, dochter en zoon zijn ze zaterdag gearriveerd op de camping. "Best wel wat regen gehad. Het was een beetje zompig, maar nu is het heerlijk. En het fijne aan kamperen is dat je bij wijze van spreken gedwongen wordt om buiten te leven. Thuis doe je dat niet. En de kinderen vermaken zich prima hier. Gisteren was het een en al uitzinnigheid op het strand. Voor de zekerheid hebben we alles mee. Van skibroeken tot zwempakken en zonnebrand."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Media

Kirsten uit Hoorn staat even verderop met haar gezin. De voortent staat mooi strak voor de caravan. Zij kwamen afgelopen vrijdag aan. "Toen was het weer goed, zaterdag en zondag viel er veel regen. Dan denk je wel even: waarom ook alweer kamperen? Maar dat ben je meteen vergeten zo gauw het zonnetje gaat schijnen."

Tevreden

Eigenaar Ronald Bos van camping 't Landleven is tevreden over de meivakantie. "Met Pasen was het hier nog erg nat. Nu zijn er ook nog wel een paar plekjes drassig, maar het gaat de goede kant op. Zeker nu het zonnetje erop staat. En de komende weken wordt het mooi druk. Met Hemelvaart en Pinksteren zit ik al helemaal vol. Het is fijn dat de mensen je weten te vinden."

Het gezin van Kirsten is in ieder geval dik tevreden. "De camping is echt super. Ze doen hier alles voor de kinderen. Ze mogen helpen bij het melken van de koeien en fijn paardrijden. Ze staan echt voor iedereen klaar. En op de camping heb je dat burengevoel. De mensen helpen elkaar."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]