Ga naar Content

Zware mishandeling Purmerend: man kan periode alleen vloeibaar voedsel eten

Twee mannen van 18 en 19 jaar zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 december in het uitgaansgebied van Purmerend zwaar mishandeld. Ze hadden een leuke avond achter de rug, maar die feestvreugde sloeg iets na middernacht behoorlijk om. Eén van de slachtoffers heeft door de mishandeling zelfs een tijd alleen maar vloeibaar voedsel kunnen eten.

De twee verlaten rond half 1 ’s nachts een café aan de Nieuwstraat in Purmerend. De vriendin van één van deze mannen komt net bij die uitgaansgelegenheid aan, samen willen ze wat eten aan de Koemarkt. Maar zo ver komt het niet.

De man heeft op de hoek van het café zijn fiets neergezet en gaat deze zoeken. Drie mannen schreeuwen wat naar die man. Hij besluit daarom zijn fiets te laten staan en met zijn vriend en vriendin loopt hij verder over de Zuidersteeg richting de Schoolsteeg.

Op bewakingsbeelden van de Zuidersteeg is te zien dat drie mannen hen achtervolgen. Ze zetten hun hoodies op en één van hen raapt iets van de grond op.

'Buiten bewustzijn'

Als die vrienden de Schoolsteeg inlopen, worden de twee mannen uit het niets van achteren aangevallen. Het 19-jarige slachtoffer wordt op de grond gegooid. Mogelijk is hij met zijn hoofd op de stoep terechtgekomen, want hij raakt even buiten bewustzijn.

Op de grond wordt hij ook nog eens geschopt. Zijn 18-jarige vriend krijgt een harde slag in zijn gezicht. Zijn vriendin laten ze met rust.

De drie verdachten rennen na de mishandeling terug over de Zuidersteeg in de richting van de Nieuwstraat.

Vloeibaar voedsel

De slachtoffers schakelen snel hulp in. Het 18-jarige slachtoffer wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt zijn kaak gebroken. Hij heeft meerdere operaties moeten ondergaan en een tijd alleen maar vloeibaar voedsel kunnen eten. Het 19-jarige slachtoffer had een gekneusde heup. De mishandeling heeft veel indruk gemaakt op de vriendin die alles heeft zien gebeuren.

De politie heeft ook via Bureau NH vandaag beelden van de drie verdachten naar buiten gebracht als ze vóór het incident baldadig door de stad rondlopen. Op de Zuidersteeg gooien ze wat met een winkelwagentje. Tijdens de mishandeling heeft één van hen een stok of staaf vast die hij even daarvoor van de grond heeft geraapt.

Signalementen

Verdachte één is een man van – geschat – tussen de 18 en 22 jaar met een lichte huidskleur. Hij is zo’n 1 meter 80 en heeft kort blond krullend haar. Hij draagt een spijkerbroek, zwarte jas met een capuchon en draagt wit/blauwe Nike Jordan sneakers. 

De tweede verdachte man is óók ongeveer tussen de 18 en 22 jaar en heeft óók een lichte huidskleur. Hij is zo’n 1 meter 80 en draagt een zwarte muts, een grijze jas met capuchon en een lichtgrijze trainingsbroek. 

De derde verdachte man met de donkere kleding wordt eveneens geschat tussen de 18 en 22 jaar te zijn en heeft een lichte huidskleur. Ook hij is ongeveer 1 meter 80 en draagt een pet met camouflageprint. Hij heeft donkerbruin haar. En hij is ook degene die we eerder al met de grote stok of staaf in zijn hand zagen lopen. Zijn donkerkleurige schoenen met lichte elementen zijn vermoedelijk van het merk Versace.

Zo zien de verdachten eruit - NH Nieuws

Weet jij meer?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH: woensdag 17.10 uur op TV.