Ga naar Content

Opnieuw vlam in de pan in fietsenloods Beverwijk, brandweer komt twee keer op een avond

De brandweer rukte gisteren niet één, maar zelfs twee keer uit naar de loods van 't Fietshokje in Beverwijk. 

Gisteren rond 19.30 uur brak er een grote brand uit in de loods van het bedrijf. Die leek kort daarna onder controle, maar een paar uur later was er nog een heuse nabrander.

Sommige fietsaccu's 'warmden weer op en begonnen te knetteren', aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). 

En dus kwam de brandweer rond 2.00 uur nog even terug. De woordvoerder: "De accu's werden in een grote bak met water gegooid."

Tips om brandgevaar bij je fietsaccu te voorkomen

De winkelruimte van 't Fietshokje staat aan de andere kant van haven De Pijp, honderd meter verderop. Vanuit de winkel is de zwartgeblakerde loods goed te zien. Duidelijk aangeslagen winkelpersoneel wil liever niets over rampzalige afgelopen avond en nacht zeggen.

De getroffen loods wordt vanochtend nog even bewaakt door twee mannen bij een beveiligingsbusje. Anders zou iedere voorbijganger moeiteloos de open garage met verbrande fietsen en accu's binnen kunnen lopen.

"Wij zorgen dat er niemand bij de loods komt, tot de politie en brandweer hebben besloten dat er geen verder onderzoek nodig is", leggen zij uit.

Tekst loopt door onder de foto's.

Volgens de VRK komt dat verdere onderzoek er niet. "De brandweer en politie kunnen met zulke grote zekerheid zeggen dat de brand begon bij fietsaccu's die ontvlamden, dat er geen verder onderzoek zal plaatsvinden."

Het is niet de eerste brand in een fietsenloods in Beverwijk dit jaar. In februari was er een grote fik in het bedrijfspand van een andere fietsenmaker in de stad. Ook toen zouden fietsaccu's de boosdoeners zijn, maar een onderzoek naar die brand is nog niet afgerond.

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]