Jong AZ krijgt tiental MVV niet op de knieën

Het is Jong AZ niet gelukt om in eigen huis te winnen van het tiental van MVV. In de laatste minuten zorgde Bryan Smeets voor de Limburgse zege, 2-3. Extra zuur als je bedenkt dat MVV de tweede helft grotendeels met tien man speelde. Dat had te maken met de tweede gele kaart van Rayan Buifrahi.

Sem Westerveld (links) baalt na de late tegentreffer. - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het begin van Jong AZ was erg sterk en dat werd na een kleine tien minuten beloond. Ro-Zangelo Daal ging een combinatie aan met Tom Kerssens en kreeg de bal in de loop terug. Daal schoof de bal hierna simpel onder Romain Matthys door: 1-0. Even later kon de MVV-doelman de bal wél keren na een schot van Jayden Addai. Loek Postma haalde ook nog verwoestend uit zonder succes,

De Maastrichtenaren hadden dus niks te vertellen, maar kwamen uit het niets op gelijke hoogte. Jorn Berkhout leverde de bal in bij Nabil El Basri en hij schoot raak: 1-1. Tot overmaat van ramp nam het zelfs nog de leiding vlak voor de rust. Doelman Sem Westerveld vloerde Dailon Livramento in de zestien en de spits scoorde zelf de daaropvolgende penalty: 1-2.

De gelijkmaker van Jorn Berkhout levert niks op - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Snel in de tweede helft was er opnieuw een kantelpunt in dit duel. Rayan Buifrahi kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op invaller Elijah Dijkstra. MVV moest ruim veertig minuten verder met tien man. Jong AZ profiteerde van het overtal binnen tien minuten. Berkhout, die in de fout ging bij de 1-1, zorgde voor de Alkmaarse gelijkmaker (2-2).

Het tiental van MVV kwam in de slotfase toch nog op 2-3. Bryan Smeets was de maker van het doelpunt voor de Limburgse bezoekers. Jong AZ kon in de blessuretijd de score niet meer veranderen, waardoor het weggezakt naar plaats tien. De Alkmaarse beloften sluiten volgende week vrijdag het seizoen af tegen Jong Ajax.

De Amsterdamse beloften verloren hun uitwedstrijd tegen VVV-Venlo: 2-0. In het laatste kwartier waren de Limburgers trefzeker via Nick Verschuren (eigen doelpunt) en Pepijn Doesburg.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Van Aken (Dijkstra/46), Berkhout, Dekker (Engel/46), Stam; Postma, Smit (Reverson/68), Kerssens; Addai (Kewal/81), Poku (Koster/46), Daal