Ga naar Content

Veerhuys-boefje scoort én lacht binnen en buiten de lijnen: "Ik ben hier het mannetje"

"Een gekke gast", zegt zaalvoetballer Nigel Wijdenbosch over zijn ploeggenoot David Albert. "Een boefje", aldus trainer Anand Jagdewsing. Om daar aan toe te voegen: "Maar wel een leuk boefje." NH Sport richtte de camera dit weekend op de topscorer van de eredivisie die opvallend genoeg niet voor een topclub in de kampioensgroep speelt, maar in de degradatiepoule voor HV Veerhuys. 

Topscorer Albert op zijn plek bij Veerhuys: "Ik ben hier het mannetje" - NH Sport/Christian Marck

In het competitietreffen met BE '79 heeft Albert aanvankelijk moeite om het net te vinden. Twee keer staat de paal een doelpunt in de weg, maar uiteindelijk prikt hij in de tweede helft toch zijn 27e van het seizoen binnen. Met dat aantal staat hij bovenaan de topscorerslijst.

"De moeilijkste van de avond gaat erin"

HV Veerhuys-speler David Albert

"De moeilijkste van de avond gaat erin. Ja, soms heb je van die dagen", aldus de topscorer die eerder ook voor Hovocubo uit Hoorn speelde, maar daar weinig indruk maakte. "Bij Hovo heb ik niet echt de kans gekregen en was ik één van de spelers. Hier ben ik het mannetje en dat ligt me beter." Mede dankzij zijn doelpunt wint HV Veerhuys het duel in Hoorn tegen BE'79  met 4-3. 

Omdat concurrent Groene Ster verloor van Scagha '66, is Veerhuys bijna zeker van plek één in de degradatiepoule. Die eerste plaats geeft recht op het spelen van een 'brugwedstrijd' tegen de nummer zes van de kampioenspoule. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de halve finales om het landskampioenschap. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52