Ga naar Content

Zwaar jaar voor FC Volendam en Ajax-fan Henk de Boer: "Te hard gelachen"

Op de Volendamse Dijk lopen zondag vele voetbalfans met shirtjes van FC Volendam en Ajax rond. Het is voor de Amsterdamse supporters zelfs de enige wedstrijd waar ze zonder combiregeling naar toe kunnen. Beide clubs liggen elkaar dan ook goed. Voor Henk de Boer is FC Volendam - Ajax een bijzonder duel. Hij is woordvoerder van de Hekside, maar zit ook elke thuiswedstrijd op de F-side. 

Volendammer Henk de Boer over de treurnis bij FC Volendam en Ajax - NH Nieuws

"We hebben te hard gelachen de afgelopen paar jaar", geeft Henk de Boer aan over de situaties van FC Volendam en Ajax. De palingboeren staat op het punt van degraderen en de Amsterdamse recordkampioen draait een historische slecht seizoen. "We wonnen in Bernabéu van Real Madrid, daarna tikten we Ronaldo van Juventus er even uit. Vervolgens promoveerden we met FC Volendam en Robert Mühren schoot er zo'n veertig doelpunten in. Het kon allemaal niet op en nu krijgen we de deksel op onze neus."

"We kwamen op alle fronten te kort"

Henk de Boer, woordvoerder Hekside

Als woordvoerder van de Hekside is De Boer nauw betrokken bij de chaos van FC Volendam. Met slechts vier overwinningen loopt het binnen de lijnen voor geen meter en buiten de lijnen stonden verschillende kampen lijnrecht tegenover elkaar. "We kwamen op alle fronten te kort."

Volgend seizoen

Nu richt de Volendamse schilder zich alweer op volgend seizoen. "We willen graag dat iedereen die in ons vak staat er ook in de eerste divisie weer bij is. Dat we niet gaan minderen in de hoeveelheid supporters." 

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Henk de Boer op de F-side bij Ajax - Foto: Henk de Boer

Laatste FC Volendam - Ajax

"Dit is voor mij wel een speciale partij", kijkt De Boer alvast vooruit naar zondag. Van beide Noord-Hollandse clubs heeft hij een seizoenkaart. "Ik ga gewoon lekker genieten, en het is de laatste editie voorlopig."

De wedstrijd FC Volendam - Ajax begint zondag om 14.30 uur. NH Sport is erbij aanwezig en spreekt de hoofdrolspelers na afloop.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52