Ga naar Content
Noord-Holland

Zus van ernstig zieke Thom (21) zamelt geld in voor behandeling in Amerika 

6 december 2016, 18.11 uur · Aangepast 6 december 2016, 21.54 uur
Door: · Foto: Laura Strik

ALKMAAR Thom Strik (21) uit Alkmaar lijdt aan acute lymfatische leukemie, een zeer agressieve vorm van kanker. Zijn zus, Laura Strik, zet daarom alles op alles om een laatste mogelijkheid op genezing mogelijk te maken; een behandeling in de VS. In Nederland is er voor haar broertje namelijk geen behandeling meer mogelijk.

Anderhalf jaar geleden kregen de toen 19-jarige Thom en zijn familie verschrikkelijk nieuws te horen. Bij de Alkmaarder was een vorm van bloedkanker geconstateerd. De behandelmethoden die in Nederland beschikbaar zijn werkten niet voldoende om hem te kunnen genezen. "Hij heeft chemotherapie gehad en een stamceltransplantatie. Na beide behandelingen was de leukemie snel weer terug. De leukemie waar Thom aan lijdt is helaas zeer agressief", vertelt Laura.

Lees ook: Oom Nathaniël: "Als je geen vertrouwen meer hebt, dan word je gek"

Laura besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze richtte de Facebookpagina 'Thom's hope 4 life' op om geld in te zamelen voor een 'levensreddende' behandeling in Houston. "Die is ontzettend duur. Voor onze familie is dat niet te betalen, dat is echt onmogelijk", vertelt ze. De behandelmethode is een vorm van immunotherapie

Laura heeft veel moeite om te zien hoe slecht het met haar zieke broertje gaat. "Het gaat natuurlijk met ups en downs, maar af en toe is hij ontzettend ziek van de chemo. Dat voel ik in mijn hart." Thom is echter geen opgever en volgens zijn zus wil hij alles op alles zetten om weer beter te worden. 

Lees ook: F-Side Ajax zamelt geld in voor doodzieke Nathaniël

Er zijn verschillende evenmenten geoganiseerd om het benodigde bedrag bij elkaar te kunnen krijgen. Zo is er op 23 december een benefietconcert op Thom's oude school in Warmenhuizen. De band van Thom's oude basisschool treedt daar op, gevolgd door drie Dj's. Daarnaast is er ook een loterij en worden er kerstkaarten verkocht waarvan de opbengst naar de genezing Thom gaat. 

Wil jij Thom ook helpen in zijn strijd om deze ziekte te verslaan? Dat is mogelijk door geld te storten op de rekening van de stichting 'HELP ME! SAVE MY BROTHERS LIFE!'. Het bankrekeningnummer is: NL35 INGB 0007633096.