Ga naar Content
Noord-Holland

Doden in Amstelveense woning kwamen om door combinatie drugs en pijnstiller

20 februari 2017, 18.44 uur · Aangepast 20 februari 2017, 21.11 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media

AMSTELVEEN Een 22-jarige man en een 31-jarige vrouw die op 4 september vorig jaar dood in een Amstelveense woning werden aangetroffen, zijn overleden aan de gevolgen van een combinatie van drugs en een sterke pijnstiller. Dat maakt het Openbaar Ministerie zojuist bekend.

Sectie op de lichamen en uitgebreid onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wijzen uit dat de twee overleden aan een combinatie van drugs en Fentanyl. Fentanyl is een zeer sterke pijnstiller en wordt gebruikt tijdens operaties. Het gebruik hiervan kan gevaarlijk zijn, al dan niet in combinatie met drugs.

De man en vrouw bleken een zeer hoge dosering Fentanyl te hebben gebruik, meldt het OM. De officier van justitie heeft vanmiddag de nabestaanden van de slachtoffers op de hoogte gesteld van de doodsoorzaak.

Lees ook: Slachtoffers Amstelveen zijn 31-jarige vrouw en 22-jarige man

De man uit Amstelveen en vrouw uit Groningen werden op 4 september zwaargewond aangetroffen in een huis aan de Mr. Bardeslaan in Amstelveen. Zij zijn nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

De doodsoorzaak van 2 slachtoffers in een woning in Amstelveen (sept. 2016) is bekend. Nabestaanden geïnformeerd. https://t.co/nVy1742rN8

— OM Amsterdam (@OM_Amsterdam) February 20, 2017