Ga naar Content
Noord-Holland

Amstelveense hockeyers geven startsein voor vijfdaagse Giro555-actie

25 maart 2017, 09.00 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTELVEEN Met een hockeywedstrijd tussen de amateurteams jongens D1 van Hurley en Rood-Wit in aanwezigheid van tophockeyer Thierry Brinkman begint vandaag in Amstelveen de Actie Vijfdaagse voor Giro555.

Actievoorzitter Farah Karimi maakt de tussenstand bekend van de actie voor de hongerende bevolking van Jemen, Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië.

Veel nationale sportbonden nemen vanaf vandaag deel aan de vijf dagen durende actie Help Slachtoffers Hongersnood. Zo roepen de KNVB en KNHB hun clubs op om op alle voetbal- en hockeyvelden aandacht te vragen voor Giro555. Ook sportkoepel NOC*NSF en de atletiek- en volleybalbond doen een beroep op hun achterban.

Dinsdag staat het oefenduel tussen Oranje en Italië in de ArenA in Amsterdam ook in het teken van de hulpactie. De inzamelingsactie eindigt woensdag met een landelijke actiedag op commerciële en publieke radio- en tv-zenders. NPO Radio 2 bijvoorbeeld zendt de hele dag uit vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.