Ga naar Content

NH Peilt: 'Je moet als homo hand in hand over straat kunnen'

NH PEILT 'Afgetuigd worden omdat je laat zien dat je van elkaar houdt is te afschuwelijk voor woorden', vindt het COC. 'Bestrijding van geweld tegen homo's moet 'topprioriteit' worden.'

Tanden eruit met betonschaar
Dit weekend werd een homostel in Arnhem mishandeld. De mannen liepen hand in hand over straat. Op Facebook schrijven ze dat een van hen de tanden uit de mond werden geslagen met een betonschaar.

 

Hogere straffen
Volgens homo-belangenorganisatie het COC krijgt in Nederland zeven op de tien homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te maken met fysiek of verbaal geweld. Jaarlijks worden volgens het COC maar zo’n negen daders veroordeeld. Het COC wil hogere straffen voor homogerelateerd geweld, meer aandacht van de politiek en de politie. Ook moet er meer voorlichting komen op scholen om geweld te voorkomen.

Twitter-actie
Op Twitter roept Barbara Barend alle mannen van Nederland op deze week hand in hand over straat te gaan.

Kunnen deze hele week alle mannen (hetero en homo) alsjeblieft gewoon hand in hand lopen...

— Barbara Barend (@barbarabarend) 2 april 2017

Reacties
Dat leverde op twitter onder andere deze reactie op van Alexander Pechtold.

Wij doen mee! Stop geweld tegen homo's. #allemannenhandinhand @barbarabarend pic.twitter.com/zsLY7Z0SqM

— Alexander Pechtold (@APechtold) 3 april 2017

 Wat vind jij?
Het mishandelde stel in Arnhem zegt in een interview: 'Hand in hand lopen doen we normaal nóóit, wij zijn niet van die provocerende types.' Wat vind jij daar van? Is hand in hand lopen provocerend?

 NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer! Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: