Ga naar Content
Noord-Holland

Ontvoerde man kreeg afgeknipte vinger terug bij vrijlating

4 april 2017, 23.45 uur · Aangepast 4 april 2017, 23.56 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media

AMSTELVEEN De politie tast nog altijd in het duister over de ontvoering van een man in Amstelveen, op 9 maart van dit jaar. Wel zijn meer details over zijn ontvoering bekendgemaakt.

Het 37-jarige slachtoffer, een Rotterdammer, werd op het parkeerterrein van sportclub Health City aan de Van der Hooplaan in Amstelveen uit zijn auto getrokken, een andere auto in gesleurd en naar een ruimte ergens in Leiden gebracht. Daar werd een van zijn vingers afgeknipt. Later op de avond werd hij in Leiden op de Drechtstraat teruggevonden; geblinddoekt en zwaargewond. Zijn afgeknipte vinger kreeg hij mee. 

Lees ook: Ontvoerde man Amstelveen gewond op straat teruggevonden

Het programma Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de bizarre zaak. Het slachtoffer heeft tegenover de politie verklaard dat hij het vermoeden had dat het de ontvoerders om losgeld ging, maar de politie is daar nog niet zeker van omdat er geen betaling is geweest. 

Verdachte
Er is inmiddels een verdachte opgepakt. Hij werd gevonden nadat de donkerblauwe Peugeot 308 die bij de ontvoering is gebruikt - met kenteken JR-732-B - later op de avond werd ontdekt aan de Castellumweg in Leiden. De politie zoekt nog naar twee of drie andere verdachten.

Ook is ze nog op zoek naar getuigen van de ontvoering op de Van der Hooplaan in Amstelveen en van het moment dat het slachtoffer een pand in de buurt van de Drechtstraat in Leiden werd binnengebracht. In het pand zou nog een schot zijn gelost, wat mensen kunnen hebben gehoord. 

Witte auto
Bij de ontvoering zou mogelijk ook een witte Peugeot 308 zijn gebruikt, met kenteken NF-939-F. Mensen die deze auto hebben gezien of het idee hadden dat er iets verdachts omheen gebeurde, kunnen zich melden bij de politie via 0800-6070.

Foto: KaWijKo Media