Ga naar Content
Noord-Holland

Man krijgt winkelverbod na lastigvallen jonge caissières: "Mooie kont in die broek"

19 april 2017, 00.15 uur · Aangepast 19 april 2017, 02.12 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HEERHUGOWAARD Een man mag de komende tijd het Heerhugowaardse winkelcentrum Middenwaard niet in omdat hij herhaaldelijk jonge caissières heeft lastiggevallen. De man is van mening dat die straf onredelijk is en ging daarom in hoger beroep, maar ook het hof vindt dat hij te ver is gegaan.

De overlast begint een jaar geleden bij de Albert Heijn XL, waar de man vanuit de winkel en in de kassarij caissières tussen de 16 en 19 jaar langdurig en indringend aanstaart. 

Als hij wordt aangesproken op zijn intimiderende gedrag, geeft hij Albert Heijn de schuld. Zij nemen immers zulke aantrekkelijke caissières aan, werpt hij de supermarktmanager voor de voeten.  

Mooie broek
Hij belooft beterschap, maar in plaats daarvan gaan zijn intimidaties verder. Hij zoekt contact met winkelmedewerksters en maakt seksistische 'complimentjes', zo blijkt uit het rechtbankverslag: "Wat heb je een mooie broek aan en wat komt je kont er mooi in uit."

De man krijgt een toegangsverbod voor de Albert Heijn XL, waar hij zich aanvankelijk aan lijkt te houden. Maar in plaats van de meiden face to face in de winkel te benaderen, zoekt hij contact via Facebook.  

Aangehouden
Als aan het licht komt dat hij de AH-medewerksters buiten hun werk om benadert, en bovendien ook medewerksters van de Dekamarkt en Hema face to face lastigvalt, legt de eigenaar van het winkelcentrum hem een volledig toegangsverbod van een jaar op. 

Vijf dagen later, op 17 juli 2016, zien beveiligers hem toch weer door het winkelcentrum lopen. Ze houden hem aan voor huisvredebreuk, maar al snel is hij weer op vrije voeten. Hij gaat tegen het toegangsverbod in beroep, maar dat blijkt tevergeefs.

Verboden terrein
Tot en met 12 juli 2017 is het winkelcentrum verboden terrein voor hem. Een medewerkster van de Albert Heijn XL laat NH Nieuws weten dat hij de laatste tijd niet meer is gezien in de supermarkt.