Ga naar Content

Dochter verkoopt per ongeluk erfstuk op vrijmarkt: "Het enige wat ik nog van mijn familie heb"

BLOKKER Koningsdag eindigde voor Astrid Montijn in een nachtmerrie. Ze kwam er afgelopen vrijdag tot haar grote schrik achter dat haar dochter Amy op de vrijmarkt in Hoorn een dierbaar erfstuk heeft verkocht.

Amy was met haar vader naar de vrijmarkt geweest om spulletjes te verkopen. "Ze vertelde dat ze een schilderij had verkocht met een dame erop met daaromheen een witte lijst", vertelt Astrid. "Toen dacht ik: dat kan niet, die staat hier op zolder."

Lees ook: Meisje op vrijmarkt: "Ik mag pas thuiskomen als ik genoeg geld heb"

Astrid ging gelijk op zolder kijken, maar daar stond geen schilderij. "Al die jaren dacht ik gewoon dat ik dat schilderij had, maar het stond bij mijn ex-man." Die dacht in zijn plaats dat Astrid het schilderij niet meer terug wilde en gaf het daarom aan hun dochter mee. 

Astrid kreeg het schilderij ooit van haar oudtante en het betekent heel veel voor haar. "Ik heb eigenlijk helemaal niets van mijn familie, dit is het enige. Ik herkende mezelf in de vrouw op het schilderij. Een slanke vrouw met afhangende schouders, dat heb ik ook. Het had gewoon niet verkocht mogen worden", vertelt ze geëmotioneerd.

Voor 5 euro verkocht
Amy was zich van geen kwaad bewust. "Het hing in een boom", vertelt ze. "Opeens hoorde ik, 'van wie is dat mooie kunstwerk?'. Toen heb ik het voor 5 euro verkocht aan twee vrouwen. Ik denk een moeder en een dochter."

Amy had geen idee dat het van grote emotionele waarde was voor haar moeder. "Ik was verbaasd, ik wist het echt niet."

Astrid wil het heel graag terug en plaatste daarom gelijk een oproep op Facebook. "Ik ben blij dat ik nog een foto heb gevonden waar het schilderij op staat." Ze hoopt dat de vrouw die het heeft gekocht, het terug wil geven. "Natuurlijk krijgt ze dan haar 5 euro terug en een dikke bos bloemen."

Heb jij het schilderij of weet je wie het heeft gekocht. Laat het onze redactie weten door te mailen naar [email protected].