Ga naar Content
Noord-Holland

Brand in schuur Egmond aan den Hoef: "De benen zijn slap van de spanning"

2 maart 2018, 22.00 uur · Aangepast 2 maart 2018, 22.34 uur
Door: · Foto: Telemedia BV

EGMOND AAN DEN HOEF In een schuur aan de Heilooër Zeeweg in Egmond aan den Hoef is vanavond brand geweest. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Volgens de eigenaar die in de woning naast de schuur woont, Kees Zuurbier, kon het allemaal veel erger zijn geweest: "Het postduivenhok staat betrekkelijk zeer dichtbij."

De vrouw van Kees Zuurbier ontdekte de brand toen zij naar de keuken liep om afwas weg te brengen. Een harde gil was het teken voor Kees om richting de keuken te rennen. "Ik dacht eerst dat er een vreemde kerel was binnengedrongen, maar het bleek brand te zijn", vertelt Kees Zuurbier aan NH Nieuws-verslaggever Pieter van den Akker.

Kees heeft eerst zelf nog geprobeerd het vuur te bestrijden, maar al snel kwam de brandweer om dat stokje over te nemen.

Asbest
De Veiligheidsregio vreesde dat de brand zou overslaan naar naastgelegen panden. "Dat is gelukkig niet gebeurd", aldus Kees. De daken van de naastgelegen schuren zitten nog vol asbest en de postduiven van Kees hadden het in dat geval niet overleefd. "Het had veel erger kunnen zijn."

Kortsluiting
Morgen moet Kees onder ogen komen wat er van de schuur is overgebleven. Eerst staat hem nog een 'onrustige' nacht te wachten. "De benen zijn wat slap van de spanning."

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar als Kees Zuurbier hardop moet denken 'zal het wel een kortsluiting zijn geweest'. 

Foto: NH Nieuws / Pieter van den Akker