Ga naar Content

Nu is het echt officieel: Den Helder wil Sail 2023 binnenhalen

DEN HELDER - De plannen lagen er al, maar nu is het officieel: Den Helder dient vrijdag met de regiogemeenten Texel en Hollands Kroon een bid in om Sail 2023 binnen te halen.

Foto: Gemeente Den Helder / Peter van Aalst

Het bidbook wordt aangeboden aan de directie van Sail Training International die de jaarlijkse zeilraces organiseert. Den Helder wil in 2023 weer één van de tussenstops van deze races zijn.

In het bidbook staat wat Den Helder, Texel en Hollands Kroon hebben te bieden en wat de mogelijkheden en plannen zijn voor Sail 2023. Voornaamste doel is om de stad en de regio te promoten. Net als in 2017 zal het worden gecombineerd met de Marinedagen.

Stokjes overgedragen

Eerder dit jaar werden de figuurlijke stokjes overgedragen van het directeur- en voorzitterschap van Stichting Sail Den Helder. Opvolgers Jeroen Franken (directeur) en Arian Minderhoud (voorzitter) gaven aan er veel zin in te hebben. Maar Minderhoud probeerde het enthousiasme wel te temperen: "Onze voorgangers hebben er voor gezorgd dat Sail 2017 een enorm succes was. Dus het zijn grote schoenen die we moeten gaan vullen."

In april of mei volgend jaar wordt duidelijk of Den Helder Sail 2023 heeft binnengehaald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook