Ga naar Content

De Peiling: Amsterdam slaat door in haar parkeerbeleid

Amsterdam is de duurste stad van Europa als het gaat om parkeren en dat wordt alleen maar erger. Parkeren binnen de ring wordt duurder, 's nachts tikt de parkeermeter straks door en het aantal gebieden waar betaald moet worden gaat omhoog.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Dat blijkt uit het vanochtend gepresenteerde coalitieakkoord van de PvdA, GroenLinks en D66. Hierin staat dat de tijden van betaald parkeren worden uitgebreid. In het centrum moet straks 24 uur per dag betaald worden om je auto neer te zetten.

Ook het aantal gebieden waar je de portemonnee moet trekken om je voertuig te parkeren, gaat opnieuw omhoog. Zo worden de gebieden Zuid-Oost en Nieuw-West toegevoegd aan het lijstje waar betaald parkeren gaat gelden en op zaterdagen geldt dat ook voor Buitenveldert.

Parkeervergunningen worden duurder

Parkeren in de binnenstad wordt in de toekomst mogelijk alleen toegestaan voor bewoners en ondernemers die een parkeervergunning hebben voor dat gebied. Volgens de gemeente Amsterdam wordt zo'n maatregel onderzocht met de bedoeling om kades en bruggen te ontlasten. Ook parkeervergunningen worden duurder. Dit totale pakket moet de gemeente vanaf 2024 ruim 33 miljoen euro extra opleveren.

Weerhoudt het jou om een dagje naar Amsterdam te gaan met de auto. Of vind je het een terechte maatregelen om auto's de stad uit te krijgen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].