Ga naar Content

De Peiling: een korte broek op werk moet kunnen

Het is vandaag een zonovergoten dag met hoge temperaturen, lokaal wordt het zelfs tropisch warm! Nu de oksels beginnen te klotsen is het niet bepaald fijn om in een lange, warme spijkerbroek naar je werk te gaan. Maar een korte broek, kan dat eigenlijk wel? 

Foto: Adobe Stock

Ken je het dilemma? Je staat 's morgens voor je kledingkast op een warme dag als vandaag en je vraagt je af of je die korte broek aan kan doen naar kantoor. Hoewel steeds meer leidinggevenden t-shirts, hoodies en sneakers dragen, lijkt het dragen van een korte broek op werk nog vaak echt een no go. Ook bijbehorende slippers worden vaak niet met enthousiasme ontvangen.

Vrouwen dragen een rok voor de nodige ventilatie en dus zou voor mannen een korte broek uitkomst bieden, maar kan dat door de beugel? Een vaak aangedragen argument tegen het dragen van een kort is de onprofessionele uitstraling. Maar is dat wel terecht? 

Geen eenduidig antwoord

Zijn kledingcodes op werk nog wel van deze tijd, of hoor je er op het werk altijd representatief en netjes uit zien, ongeacht de weersomstandigheden? Het korte broekvraagstuk is niet eenduidig te beantwoorden. Want hoe kort is kort? Daarbij hangt het af van hoe de sfeer op de werkplek is: formeel of juist informeel. Zo zijn er ook werkplekken waar het echt verboden is om met korte broek op werk te verschijnen. Dat mag de werkgever zelf bepalen.

En dan verschilt het ook nog per persoon en de staat van diens benenwagen. Het is dus ook een kwestie van eerlijk durven zijn tegen jezelf: kunnen mijn benen nog zonder bekleding getoond worden? Zorg in elk geval dat je het checkt op kantoor of het überhaupt mag, voordat je een keuze maakt. Dat scheelt je weer een ongemakkelijk moment!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].