Ga naar Content

De Peiling: ik maak me zorgen over het oplopend aantal corona besmettingen

Het aantal corona-besmettingen loopt weer op: 3.500 besmettingen per dag. In vergelijking, met een maand geleden, ligt het aantal besmettingen drie keer zo hoog. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Nog geen reden voor paniek, maar misschien wel reden om extra op te letten. Maak jij je zorgen over het oplopend aantal corona besmettingen? 

Foto: Adobe Stock

Het RIVM stelde vorige week vast dat er een zomerse golf van coronabesmettingen op komst is. Dat heeft te maken met de opkomst van twee nieuwe subvarianten van omikron, die de opgebouwde immuniteit makkelijker lijken te omzeilen. Ze lijken niet ziekmakender dan de eerste omikronvariant. 

Ook meldde het RIVM vorige week dat in het Nederlandse rioolwater steeds meer virusdeeltjes worden aangetroffen. Arts-microbioloog en viroloog Annemiek van der Eijk meldde bij BNR, dat het belangrijk is dat iedereen alert blijft en zich bewust is van wat een corona-infectie kan betekenen voor jezelf en je omgeving. 

Long covid 

Vandaag werd bekend dat 'de helft van de mensen, drie maanden na besmetting nog klachten heeft. Het gaat dan om vermoeidheid, concentratieproblemen en reukverlies'. Dat blijkt allemaal uit tussentijdse resultaten van het Longcovid-onderzoek van het RIVM. In dat onderzoek staat ook dat 'gevaccineerden die vorig jaar covid opliepen, drie maanden na die besmetting, niet beter beschermd zijn tegen long covid'.

Maak jij je zorgen over het gevaar van een corona-infectie? En hou jij rekening met het oplopend aantal besmettingen? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].