Ga naar Content

De Peiling: ik maak mij zorgen over mijn bagage op schiphol deze zomer

De indrukwekkende foto's van bergen onbeheerde bagage op Schiphol kunnen je bijna niet ontgaan zijn. Allemaal koffers die op de luchthaven achtergebleven zijn en waarvan de eigenaar soms geen idee heeft waar die is. Op dit moment staan er nog zo'n 1.500 achtergebleven koffers, tassen, maar ook buggies en kinderwagens. Nu duizenden mensen de komende weken op vakantie gaan, rijst bij ons de vraag: hoe ga jij hiermee om? Durf jij je koffer nog mee te nemen op vakantie?

Foto: NH Nieuws

Op Schiphol is het een grote chaos door achtergebleven koffers, en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Er zijn meerdere oorzaken voor de kofferproblemen op de luchthaven. Zo heeft de luchthaven nog steeds te kampen met personeelstekorten, onder andere bij de bagage-afhandeling.

Daardoor kan bagage niet op tijd aan boord gebracht worden. Ook moeten koffers en tassen geregeld van boord gehaald worden, als reizigers hun vlucht missen. Dit komt dan weer doordat zij langer in de rij staan dan normaal, omdat er ook bij het inchecken gebrek aan personeel is.

Bagagemedewerkers schamen zich voor de chaotische toestanden op de luchthaven. NH sprak een aantal van hen, hun verhaal kun je hier lezen.

We zijn benieuwd hoe dit nieuws bij jóu binnenkomt. Als jij binnenkort op vakantie gaat, hoe los jij dit dan op? Ga je met alleen je handbagage op reis, of verspreid je al je vakantie benodigdheden juist over meerdere koffers om zo je kansen te spreiden?

Lees ook

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].