Ga naar Content

De Peiling: nachtvluchten op Schiphol moeten verboden worden

Nachtvluchten tussen 23:00 en 6:00 uur op Schiphol moeten verboden worden. Dat vindt Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks. Veel omwonenden zouden wakker liggen door die nachtvluchten. Bovendien biedt een nachtvluchtverbod kansen voor de woningbouw. De Raad van State zet voorlopig een streep door het plan, maar zou het niet toch een goed idee zijn?

Foto: Adobe

Suzanne Kröger stapte in maart al naar de Raad van State met het initiatiefwetsvoorstel. "Zonder nachtvluchten kunnen er 22.000 huizen gebouwd worden", zei Kröger in maart tegen NH Nieuws. "Wat GroenLinks betreft gaan woningen boven vliegtuigen."

De bouw van nieuwe woningen in de omgeving van Schiphol is onderhevig aan strenge geluidsregels. De overheid wil koste wat kost voorkomen dat er inwoners bijkomen, die in de toekomst klagen over Schiphol.

Betere motivatie

De Raad van State zet alleen een streep door het wetsvoorstel. Volgens hen heeft GroenLinks onvoldoende onderzoek gedaan naar alternatieven die nachtelijke vliegtuigoverlast kunnen beperken. "Zonder het doorlopen van de stappen uit de internationale afspraken staat Europese regelgeving een verbod op nachtvluchten op Schiphol niet toe", aldus de Raad van State, die Kröger adviseert haar voorstel beter te motiveren.

Moet er een verbod komen op nachtvluchten op Schiphol?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook