Ga naar Content

De Peiling: vluchtelingen zijn welkom in mijn gemeente

De uitslag van het NH Nieuwspanel is overduidelijk: Noord-Holland heeft al genoeg vluchtelingen opgevangen. Hoe zie jij dat? Doet jouw gemeente genoeg om mensen een plek te bieden? Of zou er meer moeten gebeuren en moeten we meer verantwoordelijkheid dragen?

Foto: Creative commons

Schrijnende beelden in de media de afgelopen weken: honderden asielzoekers die de nacht buiten moeten doorbrengen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het gebied voor het aanmeldcentrum is zelfs aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Er is sprake van een heuse asielcrisis. Asielzoekerscentra hebben geen plaatsen beschikbaar en voor vluchtelingen met een status zijn er niet of nauwelijks huizen beschikbaar, waardoor de doorstroom stokt. Er worden dan ook volop locaties gezocht om het aanmeldcentrum te ontlasten.

We doen genoeg

Desondanks vindt de meerderheid van het NH Nieuws-panel dat onze provincie al genoeg vluchtelingen heeft opgevangen en dat er geen nieuwe opvanglocaties bij hoeven te komen.

Net iets meer dan de helft van het NH Nieuws-panel vindt niet dat hun gemeente extra vluchtelingen hoeft op te vangen. Veel deelnemers wijzen erop dat hun gemeenten al veel doen. Bijna een kwart vindt wél dat hun gemeente meer moet doen. Een uitgebreid artikel van het NH Nieuwspanel vindt u hier.

Wat vind jij? Loopt jouw gemeente intussen tegen de grenzen aan van wat er gedaan kan worden? Of moeten we meer verantwoordelijkheid nemen en meer vluchtelingen een veilige plek bieden?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].