Ga naar Content

De Peiling: Ik heb moeite om rond te komen

De gierende inflatie raakt ons allemaal. De één heeft moeite met het betalen van boodschappen, en de ander bespaart geld door vakanties te schrappen. De stijgende prijzen zorgen voor onmenselijke keuzes in het leven. 'Óf naar het ziekenhuis voor noodzakelijke zorg óf eten", zegt bijvoorbeeld Kobus uit Medemblik.

Foto: Adobe Stock

De torenhoge energierekening en enorme prijsstijgingen zorgen ervoor dat steeds meer mensen het moeilijk krijgen. Leden van het NH Nieuws-panel maken zich zorgen over hun financiële toekomst. 9 procent zegt grote financiële problemen te hebben en 27 procent in redelijke mate. "Alles wordt duur. Een pakje boter van 89 cent kost nu 2,25 euro. Abnormaal!" zegt Jan Tieman uit Huizen.

Bezuinigen 

Bezuinigers doen er alles aan om iedere maand rond te komen met deze hoge prijzen. Er wordt onder andere bezuinigd op dagjes uit, het energieverbruik en nieuwe kleding. Ook de  verkoop van sieraden en elektronica wordt ingezet om een extra zakcentje te verdienen. 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].