Ga naar Content

De Peiling: de boete voor appen in het verkeer moet omhoog

Onderweg snel nog een appje sturen? Dat kan je duur komen te staan, de boete voor appen in het verkeer gaat namelijk omhoog. Vanaf 1 januari 2023 betaal je niet 350 euro maar 380 euro. Ook start vandaag de campagne ‘Mij Nie Appen’, die zich niet alleen richt op de bestuurder maar ook op de afzender.

Foto: Adobe Stock

Het zorgt voor levensgevaarlijke situaties: automobilisten of fietsers die appen in het verkeer. In een nieuwe campagne van de overheid 'Mij niet appen' wordt ons gevraagd om mensen in het verkeer geen berichtjes te sturen. Hierdoor zouden bestuurders minder geneigd zijn om hun telefoon te pakken. De nieuwe campagne wordt komende maanden uitgedragen door provincies, gemeenten, politie, OM, Team Alert, VVN, ANWB, Shell en Flitsmeister.

Boete

In 2022 zijn er tot en met augustus al 74.000 bestuurders op de bon geslingerd. Vorig waren dit er 85.329 over het gehele jaar. Dit aantal wordt dit jaar hoogstwaarschijnlijk overtroffen. Wanneer je alleen al je smartphone vasthoudt in het verkeer, kan het je zomaar een boete van 350 euro opleveren. Vanaf 1 januari 2023 wordt deze dus verhoogd met 30 euro. Voor fietsers is de boete iets lager, zij moeten 150 euro aftikken. 

Wat vind jij? Moet de boete niet gewoon nóg hoger?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].