Ga naar Content

De Peiling: mijn huisdier is de allerleukste van Noord-Holland

Het is vandaag dierendag, de dag waarop we onze huisdieren even extra verwennen. In onze provincie zijn er vast ook genoeg leuke beestjes die vandaag in de watten worden gelegd. De vrolijkste hond, het konijn met de schattigste snuit of de liefste kat die altijd op je schoot kruipt. Is jouw huisdier het allerleukst van de hele provincie?

Foto: Adobe Stock

Een beestje in huis blijkt positieve effecten te hebben op ons, zeker voor eenzame mensen. Een Amerikaans onderzoek wijst uit dat mensen met een huisdier ongeveer 36 procent minder kans hadden om eenzaam te worden, en meer geluksgevoelens hadden dan mensen zonder een huisdier.

Extraverter en socialer

Daarnaast zorgen huisdieren ervoor dat mensen wat extraverter worden en meer zin krijgen om sociale contacten aan te gaan. Hierdoor komen mensen sneller uit hun veilige omgeving en blijven minder snel thuis zitten. Hoog tijd dus om onze huisdieren te verwennen met lekkere snacks, een extra knuffel of een mooie lange wandeling. 

In onze provincie zijn er genoeg leuke huisdieren te vinden. Een knuffelbare cavia, een paar mooie vogels, enthousiaste honden of misschien heb je wel een slang.

Heb of ken jij het leukste huisdier van Noord-Holland? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].