Ga naar Content

De Peiling: een gender reveal party is overdreven

Steeds meer aanstaande ouders geven een gender reveal party. De rage, waarbij met ballonnen, vuurpijlen of een taart het geslacht van het ongeboren kind bekend wordt gemaakt, is over komen waaien uit Amerika. 

Peiling gender reveal party - Foto: Adobe Stock

De Amerikaanse blogger Jenna Karvunidis heeft de gender reveal party in het leven geroepen. In een video liet zij zien hoe ze het geslacht van haar baby kenbaar maakte aan haar familie, en het werd een regelrechte hit.

Soms gaat het mis

Om op een originele manier het geslacht van hun ongeboren kindje bekend te maken gaan sommige ouders wel heel ver. In Brazilië liet een koppel een waterval helderblauw kleuren, maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis meldt HLN.be. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad.”

Tekst gaat verder onder tweets. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

En ook niet iedereen is gecharmeerd van de nieuwe trend zo valt te lezen op Twitter, eerst een babyshower, dan een gender reveal en tot slot ook nog eens op kraamvisite. Ook vinden mensen dat de nadruk niet zo erg moet worden gelegd op het geslacht van het kind. Want wat maakt het uit of je een jongen of een meisje krijgt? Wat vind jij van deze nieuwe rage? Doe jij er graag aan mee? Of is het een beetje veel van het goede? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].