Ga naar Content

De Peiling: een telefoonverbod bij concerten is een goed plan

Met een telefoonverbod bij je favoriete artiest heb je geen last van geflits, oplichtende schermpjes om je heen en smartphones voor je neus van degene die voor je staat. Zo kan je lekker van het optreden genieten zonder afleiding. De andere kant is dat je later geen selfies of filmpjes hebt van dat prachtige concert waar je was. Goed idee of niet van deze tijd?

Foto: Adobe Stock

Vanavond zullen er geen mobieltjes te zien zijn bij het optreden van Bob Dylan in de AFAS Live in Amsterdam. De zanger is helemaal klaar met mobiele telefoons die worden gebruikt tijdens zijn concert en verbant ze. De smartphones worden niet ingeleverd bij de organisatie, maar ze gaan in een verzegeld zakje dat alleen op bepaalde plekken buiten de zaal ontgrendeld kan worden. Mocht je ervoor kiezen om toch stiekem een video te maken voor je vrienden, dan loop je het risico om te worden verwijderd uit de zaal.

Voordelen

Het komt bijna nooit voor dat een artiest telefoons verbant, maar misschien is het een goed idee om er toch een vaste regel van te maken. De oplichtende schermpjes zijn afleidend voor de artiest en kunnen andere bezoekers irriteren. Het heeft ook een zakelijk voordeel voor de artiest. Met een verbod op telefoongebruik wordt er ook geen beeld en geluid verspreid via sociale media en blijft het concert voor iedereen een verrassing.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun telefoon als pinpas. Deze bezoekers moeten er vanavond aan denken om toch weer de fysieke pinpas mee te nemen om hun drankjes af te rekenen.

Wat vind jij? Moeten telefoons verbannen worden bij concerten of horen deze apparaten nou eenmaal bij ons leven?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].