Ga naar Content

De Peiling: ik zat vroeger op dansles

De komende vijf dagen gaan de voetjes weer flink van de vloer in Amsterdam. In de hoofdstad begint vandaag het Amsterdam Dance Event en tot en met zondag zijn er talloze evenementen in de stad. Maar het dansen van nu is wel wat anders dan vroeger op dansles. Toen leerde je twisten, walsen of rock-'n-rollen. Zat jij op dansles? En hoe fijn of verschrikkelijk was dat?

Foto:

Duizenden mensen zullen los gaan tijdens ADE. Bezoekers kunnen deze week tot zondag genieten van activiteiten, feesten, masterclasses en talks over muziek. Er zal heel wat worden afgedanst de komende dagen en dat was vroeger niet anders. Alleen het dansen van nu bij de techno- en housefeesten is toch een tikkeltje anders dan op de dansschool vroeger.

Verschillende dansstijlen

Veel mensen zaten vroeger op dansles en de dansstijlen zijn door de jaren heen ook erg veranderd. In de jaren '50 kwam de dansstijl rock-‘n-roll vanuit de Verenigde Staten naar Nederland. De jaren erna werd de twist populair. Dat kwam doordat Chubby Checker de twist danste in de Dick Clark Show.

Discodansen is ontstaan in 1970 en werd populair door de film Saturday Night Fever met het bijbehorende nummer van de Bee Gees. In de jaren '80 en '90 was breakdance en streetdance enorm bekend. 

Hoe zat dat bij jou? Was je ook aan het zwieren, zwaaien, rondjes draaien? Leerde je twisten, walsen of rock-'n-rollen? En heb je aan dansles leuke of juist vreselijke herinneringen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].