Ga naar Content

Gerelateerde videos

Jim deelt zijn camper uit duurzaamheidsoverwegingen

De Amsterdamse Jim heeft zijn zelfgebouwde blauwgrijze camper al 6 a 7 keer verhuurd. En elke keer komen de mensen met lachende gezichten terug. Van de huur kan hij zijn camper onderhouden en daarnaast doet hij graag mee aan de duurzaamheidseconomie. Groot begon ooit met autodelen en heeft er geen moeite mee om wildvreemden met zijn camper te zien wegrijden, vertelt hij in het televisieprogramma Pak An Groen.

de camper is off grid met zonnepanelen en heeft genoeg stroom voor 5 dagen - Foto:

De camper is hufterproof ingericht en is off grid. Met de zonnepanelen op het dak is er altijd genoeg stroom voor de verlichting, de verwarming, de koelkast en om te koken. Via een deelplatform kun je de camper huren, dan is hij meteen verzekerd en heb je recht op pechhulp. Ooit heeft een huurder een beschermkapje van het zonnescherm afgereden, maar dat is ook het enige. 

Pak an Groen

Om de klimaatverandering te lijf te gaan komen steeds meer Noord-Hollanders in actie. Inwoners veranderen hun leefwijze, kopen verantwoord en isoleren hun huis. Ondernemers zien kansen en slaan nieuwe wegen in met duurzame producten en diensten. In het programma Pak An Groen kun je het iedere dinsdag zien op TV.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected]