Ga naar Content

Ook tweede maritiem evenement in Den Helder is publiekstrekker: Marinedagen drukbezocht

Lange rijen, spannende demonstraties en veel muziek: ondanks het tegenvallende weer werden de Marinedagen in Den Helder vandaag drukbezocht. Zoals tijdens eerdere edities combineren veel dagjesmensen een bezoek aan Sail met een bezoek aan de Marinedagen.  Dat is voor Defensie direct een mooi moment om zich als werkgever te presenteren.

Foto:

De zon liet zich vandaag niet veel zien. "Echt miezerweer, maar als het straks opklaart komen er hopelijk nóg meer mensen", zegt Yara Dormans, luitenant ter zee en werkzaam bij de afdeling recruitment van de Marine. 

En inderdaad, zodra het een beetje opklaart, stroomt het publiek in groten getale het terrein op. Er staan lange rijen voor de schepen, maar daar was de organisatie op voorbereid: de Marinierskapel loopt langs de rijen om het publiek te vermaken. 

Bekijk in de video hoe de sfeer er op deze zaterdag ondanks de regen toch goed inzit in de haven.

Marinedagen drukbezocht ondanks regen - NH Nieuws / Else van der Steeg

Veel mensen komen langs om zich te (laten) vermaken en de sfeer aan boord van de tien nationale en internationale marineschepen te proeven. Maar het mes snijdt aan twee kanten, vertelt luitenant-ter-zee Yara Dormans: "Leuk om de jeugd enthousiast te maken voor een baan bij Defensie." 

Krappe arbeidsmarkt

Net als in de rest van Nederland heeft Defensie ook te maken met een krappe arbeidsmarkt. De belangstelling voor de Marinedagen bieden dus een uitgelezen kans om niet alleen het materieel, maar ook het werk onder de aandacht te brengen. 

Een mooie gelegenheid voor Defensie om zichzelf te presenteren, vindt ook Dormans: "We zien veel jongeren langskomen met gerichte vragen." Door de demonstraties op het water en de kans om aan boord van de schepen te kijken hoopt ze dat geïnteresseerden een goed inkijkje krijgen in het werk bij de marine. 

Lees ook