Ga naar Content

De NH Helpt-taart is deze week voor Joke: zij hielp Yvonne bij een geitenbevalling

Elke week geeft het radioprogramma NH Helpt een taart weg aan mensen die dat verdienen. Dit keer een heel speciaal verzoek: of we de taart willen weggeven namens de geiten Beb en Kniertje. NH Helpt ging op pad.

"Joke heeft ons zo fantastisch geholpen", vertelt Yvonne Hoogeboom-Hink uit Noord-Scharwoude. Haar geit Kniertje was hoogzwanger en toen de geboorte zich aandiende, twijfelde Yvonne geen moment. "Ik belde Joke en die kwam er direct aan om te helpen."

Joke en Yvonne met de NH Helpt-taart - Foto: NH Media

Joke had namelijk al vele schapen en geiten geholpen bij de bevalling. "Het bleek een enorm groot lam te zijn", vertelt Yvonne. Joke wist gelukkig precies wat te doen. "Samen met mijn man hebben ze het lam eruit gekregen, maar het was hard werken."

"Ik help graag mensen en ik help graag beesten"

Joke Glas-Klercq

Inmiddels staan de geiten, waarvan het jong inmiddels ruim tien kilo zwaarder is dan haar moeder, samen in goede gezondheid in de stal. Dan is het tijd om vriendin Joke Glas-Klercq in Dirkshorn te gaan verrassen. "Nou, wat is dit? Wat leuk", roept Joke uit. Toch vindt ze haar hulp niet meer dan normaal. "Ik help graag mensen en ik help graag beesten. Zo'n lam moet er gewoon uit," vertelt Joke. 

De koffie wordt gezet en de taart aangesneden. Helaas, geen stukje voor de geiten dit keer. "Dat zouden ze wel willen", zegt Yvonne. "Pas maar op, ze eten zo die doos op."

Ook iemand blij maken met een taart? Dat kan! Je vraagt de NH Helpt-taart aan via dit formulier.

Geiten Beb en Kniertje - Foto: NH Media

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook