Ga naar Content

Zeehond Nouk bevrijd van verstikkend net: "Wat moet hij een pijn hebben gehad"

Een zeehond die verstrikt in een net op het strand bij Paal 28 in De Cocksdorp lag, is vrijdag door een dierverzorger van Ecomare en een dierenarts uit zijn benarde positie bevrijd. Het net zat zo strak om het zijn nek dat het volgens Ecomare heel veel pijn moet hebben gedaan. "Hij kon zich niet bewegen, want anders trok het nylon nog extra de wond in."

Foto: Ecomare

"Wat moet hij een pijn hebben gehad", verzucht een medewerker van Ecomare. De jonge grijze zeehond zat verstrikt in een nylon visnet die een wond had veroorzaakt in zijn nek. Aan het nylon zat een groter stuk grofmazig net dat als een anker onder het zand vast zat.

Dierverzorger Jasmijn Hulleman van Ecomare heeft het zware net ter plekke losgesneden van het nylon net. Een dierenarts heeft in de opvang de rest van het net weggehaald.

De zeehond, Nouk genoemd, heeft vanwege de ernst van de verwonding de eerste dagen pijnstillers en antibiotica gekregen. Ecomare verwacht dat het dier volledig zal herstellen.

Waarschuwing

De dierenopvang waarschuwt hiermee nog maar eens extra voor losse stukken visnet. "Op de zandplaten in de Waddenzee worden geregeld verstrikte zeehonden gezien. Als een verstrikte zeehond op de Razende Bol ligt, proberen de dierverzorgers van Ecomare hem te helpen. Met hulp van de KNRM zijn er al meerdere zeehonden bevrijd." Ook roepen ze Texelse strandgangers op om, als ze stukken net zien liggen, het in de prullenbak te gooien.

Foto: Ecomare

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]