Ga naar Content

Klusjesman, huismeester en EHBO'er: alleskunner Jaap nu zelf eens in de watten gelegd

Dag en nacht staat hij klaar: de 75-jarige Jaap Wit uit Heerhugowaard. Hij gaat gelijk op zoek naar een oplossing als iemand hem om hulp vraagt. Daarom vindt zijn vrouw Ingrid dat hij de NH Helpt-taart verdient. 

Jaap neemt welverdiende NH Helpt-taart in ontvangst - Foto: NH Media

Ingrid verrast Jaap samen met drie van zijn buren uit het appartementencomplex waar hij de informele huismeester van is. Als hij begrijpt wat er gebeurt, wuift hij de complimentjes weg. "Ik mag helpen omdat Ingrid het goed vindt. Eigenlijk verdient Ingrid het." 

Zijn buren beweren het tegendeel: "Hij staat voor iedereen klaar, het is een gouden vent", vertelt Frank, een van zijn buren. Van een verwarming die het niet doet, tot een voordeur die niet opengaat, Jaap heeft iedereen weleens geholpen. 

"Hij staat voor iedereen klaar, het is een gouden vent"

Frank

Ingrid vertelt dat Jaap niet alleen klaarstaat voor haar en de bewoners, maar dat hij ook vrijwilligerswerk doet als EHBO-er en als klusjesman bij een aantal zorginstellingen. Als Jaap dit allemaal hoort springen de tranen hem in de ogen. "Tja, dit is gewoon een stuk emotie". Gelukkig maken de tranen gauw plaats voor gelach als het tijd is voor taart. 

Taart aanvragen

Ken jij ook iemand die een taart waard is? Elke week geeft NH Helpt een taart weg. Je kan de NH Helpt-taart aanvragen via dit formulier.

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TvOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.