Ga naar Content

De weggeefwinkel zoekt zelf hulp: met spoed een websitebouwer gezocht

De weggeefwinkel in Amsterdam-Noord, die mensen met een krappe beurs aan kleding, keukenspullen en speelgoed helpt, trekt nu zelf aan de bel. Oprichter Monique Egberts zoekt iemand die de website van de weggeefwinkel in het programma Strato kan bouwen. NH Helpt ging langs.

weggeefwinkel - NH Nieuws

Mensen lopen af en aan in de winkel. Voor een donatie van een euro mag je twee tassen vullen, dus struinen klanten langs de kledingrekken en stellingen vol afgedankte spullen. Monique richtte de winkel 9 jaar geleden op, omdat zij het fijn vindt dat spullen hergebruikt worden en niet op de vuilnisbelt belanden.

"Daarnaast is het mooi dat je mensen kunt helpen met gratis spullen, want het gaat om gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven. Gezinnen waar niet alle kinderen een eigen bed of te kleine schoenen hebben. 

Tekst gaat door onder de foto.

Een auto vol spullen voor de weggeefwinkel - Foto: NH Media

Gelukkig krijgt de weggeefwinkel ook veel binnen. Een Zaandammer heeft de achterbak van zijn auto vol liggen met een theepot, een theekastje, pannen en een rollator. Hij vertelt dat zijn vrouw 6 jaar geleden is overleden. Hij moet het huis nu zelf onderhouden en het staat te vol. Monique is er blij mee, want vraag en aanbod moeten wel blijven stromen.

Tekst gaat door onder de foto.

Bette legt uit dat de website van Wordpress naar Strato moet - Foto: NH Media

Om nog meer giften, donateurs en klanten te krijgen, wil de weggeefwinkel een goede website hebben en dus wordt er iemand gezocht die dat in het programma Strato kan bouwen.

Vrijwilliger Bette Opfer-Ruting zou daar drie maanden over doen, terwijl iemand met ervaring dat volgens haar in een dag kan. Als beloning bakt zij een taart en daar is ze goed in. Kijk op nhhelpt.nl voor de oproep van de weggeefwinkel.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.