Ga naar Content

ZV De Zaan houdt hoop op volgende ronde Euro Cup door zege op ANO Glyfada

ZV De Zaan heeft de hoop op de volgende ronde in de Euro Cup nog niet opgegeven. De waterpolosters hebben ANO Glyfada met 14-10 verslagen. Door de overwinning nemen ze de tweede plek in de poule over van Lille. 

Loïs den Ouden na winst in de Euro Cup: "We hadden gedacht er iets makkelijker overheen te gaan" - NH Sport/Christian Marck

De waterpolosters uit Zaandam hadden het tot de rust lastig met de Grieken. Toch ging het team rusten met een nipte voorsprong: 7-6. Lois den Ouden, Bente Rogge en Malissa van Rijn maakten in deze fase het verschil. "We hadden gedacht er iets makkelijker overheen te gaan", zegt Den Ouden. "We begonnen wat stroef, maar daarna pakten we het goed op. We hebben goed vastgehouden aan hoe we speelden."

De Zaan nam in de tweede helft alsnog afstand van de bezoekers en won uiteindelijk met 14-10. Dat kwam mede door Silvanne Slot.

ZV De Zaan-trainer Mick van den Bree was tevreden met de prestatie van zijn team. "We hebben het goed uitgespeeld. Met vier punten verschil is dit een hele keurige overwinning van onze kant."

Tekst gaat verder onder de video.

ZV De Zaan-trainer Mick van den Bree na winst in Euro Cup: "We waren wat slordig in het begin" - NH Sport/Christian Marck

Plebiscito Padova won met 14-4 van concurrent Lille, waardoor De Zaan de tweede plek overneemt in de groepsfase. Lille is over twee weken de volgende tegenstander in Europa. De eerste twee plekken gaan door naar de volgende ronde.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat we die kwaliteiten hebben"

ZV De Zaan-trainer Mick van den Bree

Vorig jaar werd ZV De Zaan op doelsaldo uitgeschakeld. "Er gaat heel veel druk op de wedstrijd tegen Lille staan. Zowel voor ons als voor Lille", zegt Van den Bree. "We gaan ons voorbereiden op de wedstrijd in Frankrijk en zorgen dat we die wedstrijd over de streep gaan trekken. Ik ben er heilig van overtuigd dat we die kwaliteiten hebben."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52