Ga naar Content

Gooise huisarts verdacht van ernstige mishandelingen: 'Duwde een katheter bij vrouw naar binnen'

Een Gooise huisarts wordt verdacht van het ernstig mishandelen van zijn ex-vrouw en twee jonge kinderen. De 38-jarige man was ook raadslid in de gemeente Gooise Meren. Hij zit op dit moment al 104 dagen vast in voorarrest. 

Foto: Adobe Stock

De man wordt ervan verdacht zijn (inmiddels ex-)vrouw op verschillende manieren fysiek en psychisch mishandeld te hebben. Ook zou hij hardhandig een katheter bij haar naar binnen hebben geduwd tijdens een bevalling en dreigde hij haar te verkrachten en te vermoorden.

Verder zou de man zijn ex-vrouw gedwongen hebben hem als huisarts te nemen. Daarmee wilde hij psychische problemen in haar dossier zetten om haar ouderlijke macht te ontzeggen. Hij dwong haar volgens de aangifte ook op hardhandige manieren medicatie te slikken onder meer door op haar hoofd te gaan zitten.

Ook zou hij zijn jonge kinderen, destijds tussen de 1 en 4 jaar, hebben mishandeld. Hij zou ze hebben opgesloten en met een stok hebben geslagen.

De huisarts ontkent zelf stellig enkele mishandelingen, waaronder die van zijn kinderen. Dat zei hij tijdens een tussentijdse zitting vandaag. Hij raakt meerdere keren geëmotioneerd. "Ik heb niets te verbergen. Ik wil overal aan meewerken. Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, maar ik heb mijn kinderen niet mishandeld en er zijn meerdere dingen waar ik van verdacht wordt die simpelweg niet waar zijn." Hij zegt dat hij in een vechtscheiding zat en dat er daarom dingen 'mis zijn gegaan'. 

Geschokte reacties

Enkele cliënten van de huisarts laten anoniem aan NH weten verbijsterd te zijn door het nieuws. Zo zegt één oud-patiënt: "Ik had het totaal niet aan zien komen. Hij kwam over als een jonge, ambitieuze huisarts. Ik schrik hier echt van."

Een andere cliënt laat weten niet extreem verbaasd te zijn door het nieuws. "Er waren in de regio al veel klachten over hem en zijn huisartsenpraktijken. Sinds hij daar de leiding over heeft, gaat er een hoop mis. Hij is meer ondernemer dan huisarts."

Geen contact met ex-vrouw

De man zit op dit moment al 104 dagen in voorarrest. Hij mag nu zijn strafzaak in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij zich meldt bij de reclassering en hij in deze periode zijn werk als huisarts niet voortzet. Ook mag hij geen contact hebben met zijn ex-vrouw.

De volgende zitting is op 7 juni. Dan wordt waarschijnlijk duidelijk wanneer de echte rechtszaak plaats gaat vinden.

Vanuit slachtofferhulp wordt verzocht de namen van de ex-vrouw en kinderen achterwege te laten. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]