Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: geen hoofdprijs voor Landslake Lions dat bekerfinale verliest van Grasshoppers

Het is nog altijd wachten op een nieuwe hoofdprijs voor Landsmeer. De basketbalsters wonnen vijf jaar geleden voor het laatst een prijs en ook vandaag in de nationale bekerfinale wilde het niet lukken. Het Katwijkse Grasshoppers was met 70-64 te sterk. 

In het luidruchtige topsportcentrum in Almere begon de ploeg van trainer Chris van Kampen zeer voortvarend aan de wedstrijd. Landsmeer nam het initiatief en na het eerste kwart werd er gelijk een voorsprong genomen: 14-21. 

Lindsay Pengel (l) van Landsmeer probeert Karin Kuijt van Grasshoppers af te stoppen - Foto: Orange Pictures

In het tweede kwart sloeg de wedstrijd om en kwam de regerend landskampioen langszij. Grasshoppers, gesteund door sterspeelster Karin Kuijt, nam de leiding en gaf deze in het vervolg niet meer af. 

In het laatste kwart moest Landsmeer va-banque gaan spelen en dat resulteerde in veel gemiste schoten. Al snel bleek de achterstand, ondanks verwoede pogingen van topscorers Charlotte van Kleef (14) en Richelle van der Keijl (16), te groot geworden om nog in te halen voor de Noord-Hollandse ploeg. 

Door de verloren finale houdt de prijzendroogte nog altijd aan voor Landsmeer. De laatste prijs die werd gewonnen was de nationale beker in 2019. De laatste landstitel voor Landsmeer was in 2016. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52