Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Schade aan dijk goed zichtbaar nu zandzakken weg zijn in Volendam

26 maart 2024, 17.30 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

De honderden zandzakken die Volendam tegen het hoogwater hebben beschermd worden vandaag opgeruimd. Nu de zakken weg worden gehaald is de schade aan de dijk direct goed zichtbaar. Afgelopen winter zijn de zakken neergezet omdat het water uit het Markermeer in de buitendijkse huizen werd gestuwd door de harde wind. Ook recreatiegebied Het Slobbeland lag onder water. 

zandzakken opgeruimd - NH Nieuws

Lau Snoek is vrijwilliger bij Het Slobbeland en is blij dat de zandzakken nu opgeruimd worden, maar niet met de kale plekken die eronder tevoorschijn komen. "We willen graag dat er weer gras op komt voor half mei, want dan gaat het seizoen weer beginnen." Het Slobbeland heeft flink geleden onder het hoogwater en de storm. 

Vrijwilligers zijn al een tijd bezig om alle stormschade te herstellen op bij Het Slobbeland. "De glijbaan is stuk, het gras is weg en de ingangen bij de nieuwe beunen (steigers) zijn verzakt", zegt Lau. Ook de stenen die vorig jaar op de dijk zijn gelegd liggen schots en scheef op de grond. "Dat kan weer helemaal opnieuw, er zit een hoop werk aan."

In mei moet het gebied klaar zijn voor bezoekers, maar voor het zover is moeten vrijwilligers dus nog flink aan de bak.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]