Ga naar Content

Al tien jaar trommelt Patricia met bewoners Odion: "Het plezier spat ervan af"

Ze begonnen tien jaar geleden met emmers en pollepels. Maar kijk ze nu staan: de leden van muziekgroep Van Slag in Krommenie trommelen er trots op los in uniform en pico bello slaginstrumenten. Elke week komen de bewoners van zorgorganisatie Odion bijeen om vooral plezier te hebben, zegt oprichter en 'muziekjuf' Patricia Dam. Zodra de eerste slag valt, verandert er iets: "We hebben het hier niet over bewoners of cliënten, maar over muzikanten."

Bij muziekgroep zijn bewoners Odion geen cliënten maar muzikanten - NH Nieuws

Voor het tienjarig jubileum van de groep is er een boek aanstaande en op 26 mei is er een jubileumconcert. Maar daar zijn de muzikanten nog niet zo mee bezig. "Het is een hele hechte groep, ze komen wekelijks trouw", zegt Patricia. "Je ziet er ook een lijn in komen. Ze kunnen steeds meer, ze weten wat de bedoeling is en wanneer er gestopt moet worden."

Ze werkt in het dagelijks leven ook voor Odion en ziet de leden van de groep dus ook in andere situaties. "Dat is heel erg leuk en ik zie dat het vertrouwen daardoor ook groeit."

Tekst loopt door onder de foto's

Het groepsgevoel doet de mensen ook goed, merkt ze. "Nu ook: ze vinden het best spannend dat er iemand van de televisie komt. Maar we zijn met zijn allen, in uniform en je ziet toch de ontspanning terug. Dat zie ik als verdienste van een groep zijn als Van Slag."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]