Ga naar Content

NH wint Regiohelden Award in de categorie 'Verbinder'

Het 360-project van NH op Texel heeft de Regiohelden Award gewonnen in de categorie 'Verbinder'. Die prijs wordt uitgereikt aan een project uit 2023 dat op de beste manier heeft gezorgd voor verbinding in de samenleving. "We zijn zo blij!"

De helden van de Regioawards - Foto: NH Media

Een deel van de NH-redactie verhuisde in het voorjaar van 2023 naar Texel om zich te verdiepen in het toerisme op het eiland. Het Waddeneiland is steeds populairder onder toeristen en dagjesmensen. Dat riep de vraag op: moet de toeristensector de ruimte krijgen of moet de rem er juist op? De journalisten van NH dompelden zich onder in de bevolking en gingen in gesprek met ondernemers, bewoners, natuurbeheerders en andere belanghebbenden. 

Deuren geopend

Journalisten Jurgen van den Bos, Kelly Blok en Carina Gutker namen samen met coördinator Laura Gremmee de prijs in ontvangst. Laura: "Het was zo'n geslaagd project omdat we het onderwerp vanuit allerlei kanten hebben belicht. We hebben letterlijk de deuren voor de bewoners geopend, en dat werkt. Zij maken het verhaal."

De Regiohelden Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de regionale omroepen. De prijzen werden vanavond uitgereikt in poppodium De Neushoorn in Leeuwarden tijdens het Regiohelden Festival.

NH-podcast 'De Egmondse Vluchtelingenboot' was ook in de race voor een Regiohelden Award. De serie deed mee in de categorie 'Luistervink'. De podcast viel helaas niet in de prijzen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.