Ga naar Content

Van 't Schip keurt vuistslag Bergwijn af: "Gaat niet goed om met frustratie"

Ajax-trainer John van 't Schip kan het niet goed praten dat Steven Bergwijn een flinke klap heeft uitgedeeld aan Bart Nieuwkoop tijdens De Klassieker. De aanvoerder van Ajax sloeg zijn tegenstander bij een achterstand van 3-0 met een harde vuistslag naar de grond. 

John van 't Schip over vuistslag van Bergwijn. - NH Sport

"Zijn frustraties op dat moment zijn niet goed te praten", begint Van 't Schip op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. "Hij komt terug van een langdurige blessure en dan maakt hij dit mee. Er is inmiddels voldoende over gezegd en geschreven."

De KNVB heeft besloten na het bestuderen van de beelden Bergwijn niet te schorsen. De aanklager kon geen onderzoek starten, aangezien de videoscheidsrechter (Rob Dieperink) verklaarde dat hij de situatie heeft beoordeeld. Bergwijn is zondag gewoon inzetbaar voor Ajax. 

Tekst gaat verder onder de video.

Ajax-trainer John van 't Schip over het opwachten van de fans bij de Arena. - NH Sport

Van 't Schip snap dat tientallen supporters van Ajax de bus gingen opwachten na De Klassieker. "Het is een familie die daar voor ons stond, ze leven voor Ajax."

De trainer benadrukt dat de boze fans zich hebben gedragen. "Wij mogen nooit met 6-0 verliezen, zeker niet van de grote aartsrivaal. Dan mogen ze best een signaal afgeven en dat is goed te begrijpen. Ze hebben dat op een respectvolle manier gedaan."

Tekst gaat verder onder de video.

Ajax-trainer John van 't Schip over blessures. - NH Sport

Brian Brobbey is zondag inzetbaar voor Ajax tegen FC Twente. "We moeten nog beslissen hoelang hij kan spelen en hoe we hem gaan gebruiken", deed Van 't Schip uit de doeken. Over Jordan Henderson en Steven Berghuis had hij minder goed nieuws. "Henderson komt maandag terug uit Engeland, waar hij zich heeft laten behandelen voor zijn rug. Berghuis blijft last houden van zijn rug en knie. Hij heeft de groepstraining nog niet hervat."

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente begint zondagmiddag om 16.45 uur. Dat duel kun je live volgen op NH Radio bij NH Sport. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52