Bestuurlijke chaos doet Ajax-trainer John van 't Schip weinig: "Ik ben niet zo snel meer verrast"

De harde kern van Ajax schaart zich volledig achter de geschorste directeur Alex Kroes. Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente (2-1 winst) waren veel spandoeken te zien. Daarnaast werd voor het duel bekend dat drie leden van de RvC opstappen. "Ik ben niet zo snel meer verrast", zegt trainer John van 't Schip.

Ajax-trainer Van 't Schip over spandoeken - NH Sport / Stephan Brandhorst

Met de hakken over de sloot heeft Ajax voor het eerst in vier thuiswedstrijden weer gewonnen in de eigen Johan Cruijff Arena. FC Twente werd met 2-1 verslagen. "Het zijn drie belangrijke punten", zegt Van 't Schip, die met deze overwinning goede zaken doet in de strijd om plaats vijf.

Van 't Schip: "Wedstrijd met twee gezichten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Vorige week was één van de donkerste dagen van mijn leven", zegt Taylor, die zich wilde revancheren voor de historische nederlaag van 6-0 tegen Feyenoord. In de tweede helft was Ajax vele malen beter dan voor de pauze. "Door agressief te zijn en vooruit te spelen, win je de wedstrijd", zag Taylor. De 21-jarige Ajacied begon als linkervleugelverdediger en speelde de tweede helft als aanvaller. Daarmee nam hij Ajax bij de hand.

De volgende wedstrijd van Ajax is op woensdag 24 april. De Amsterdammers spelen dan op woensdagavond om 21.00 uur tegen Excelsior.

Kenneth Taylor: "We wilden reactie geven" - NH Sport / Stephan Brandhorst