Ga naar Content
Een witte sedan die gedeeltelijk in een vijver is ondergedompeld, met het bestuurdersportier open en het water tot halverwege de auto reikt. hoog gras omringt het voertuig.
Haarlemmermeer

Twee auto's botsen: een raakt boom, ander belandt in water

24 april 2024, 11.30 uur · Aangepast 24 april 2024, 11.47 uur
Door: Jessie Eickhoff · Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

Twee auto's zijn vanmorgen op de Opaallaan in Hoofddorp gebotst, waarna de ene auto in het water en de andere tegen een boom belandde. Een van de bestuurders is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de aanrijding reden de twee auto's tegen elkaar, waarna één auto tegen een boom en de andere het water in reed. - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

Het ongeluk gebeurde om 08.45 uur ter hoogte van de Jadelaan. De ene automobilist kwam met een te hoge snelheid aangereden en verleende geen voorrang, terwijl dat wel had gemoeten, vertelt de politiewoordvoerder aan NH.

Door deze verkeersovertreding botsten de auto's tegen elkaar. De automobilist die geen voorrang had verleend, belandde vervolgens in de sloot. De andere bestuurder eindigde tegen een boom aan.

Ravage

"Het was een ravage", vertelt de politiewoordvoerder over het moment dat zijn collega's aankwamen. De omgeving was bezaaid met wrakstukken van de auto's. Naast de vele politieagenten waren er ook ambulances en een traumahelikopter aanwezig.

Tekst gaat verder onder de foto van de ravage.

Overal lagen wrakstukken - Foto: Inter Visual Studio / Koen de Boer

Zijn collega's zijn verbaasd dat de automobilisten er nog zo goed vanaf zijn gekomen, vertelt de woordvoerder. De automobiliste die tegen de boom klapte, zat nog in haar auto. Ze had last van haar nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De andere bestuurder stond al in zijn natte kleding aan de kant toen de hulpdiensten aankwamen. Hij wist zelf uit de zinkende auto te klimmen. De man had lichte rugklachten en is daarom naar het ziekenhuis gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor zijn verkeersovertreding en zal zich na zijn ziekenhuisbezoek bij justitie moeten verantwoorden.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]