Ga naar Content

Kleine brand gewoed in voormalig pand vogelasiel, politie gaat niet uit van brandstichting

In het voormalige pand van vogelasiel de Paddestoel aan de Jan Verfailleweg in Den Helder heeft vanmiddag een kleine brand gewoed. De brand was snel geblust. De politie laat weten niet uit te gaan van brandstichting. Het gebouw staat sinds 2022 leeg.

Foto: Inter Visual Studio

Het brandje bij het oude, dichtgetimmerde, pand van de Paddestoel was binnen een kwartier geblust, laat de brandweer weten. Hoe en waar de brand is ontstaan, is niet bekend.

Zowel de brandweer als de politie geven aan dat er geen onderzoek is gestart naar de oorzaak van de brand en dat niet wordt uitgegaan van brandstichting. Stichting Salvage neemt de schade op. "Mocht die toch wel denken aan brandstichting, dan kan alsnog - na het doen van aangifte - een onderzoek naar de oorzaak van de brand worden gestart", aldus de politie.

Asbest

Het gebouw aan de Jan Verfailleweg staat sinds de zomer van 2022 leeg toen bij een storm een tak door het dak viel en er asbest vrij kwam. De vogelopvang mocht pas weer open als alle asbest was opgeruimd, en aangezien er nieuwbouw aan zat te komen werd besloten te sluiten.

Die nieuwbouw liet echter op zich wachten en tijdelijk werd een andere locatie in Den Helder betrokken. Nu een personeelslid zich ziek heeft gemeld, is sinds kort ook dat pand dicht.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]