FC Volendam heeft periodetitel in eigen hand

VOLENDAM - FC Volendam heeft na afgelopen maandagavond de periodetitel in eigen hand. NEC, op dit moment bovenaan in de tweede periode, speelde gelijk tegen Jong FC Utrecht. Daarbij verloor ook nog eens De Graafschap, een andere concurrent om de periodetitel. Morgenavond komt NEC op bezoek in Volendam en dus kan Het andere Oranje de koppositie pakken in het periodeklassement. 

Foto: Tijmen Koelemeijer

FC Volendam moet dat in ieder geval doen zonder spits Jelle Duin. Hij liep vorige week tijdens een training een knieblessure op en is er ook de komende weken nog niet bij. Zijn positie zal hoogstwaarschijnlijk worden ingenomen door de in vorm verkerende Martijn Kaars. Laatstgenoemde was de afgelopen drie duels iedere keer trefzeker.

FC Volendam-trainer Wim Jonk over periodestrijd - NH Nieuws

Twee lichtpunten
Ook zijn er twee spelers weer terug op de training; Franco Antonucci is weer hersteld van zijn knieblessure en ook Boy Deul staat na een maandenlange rugblessure weer op het trainingsveld. Antonucci zit tegen NEC weer bij de wedstrijdselectie, voor Deul komt dat nog te vroeg. Hij zal volgende week weer minuten maken in een oefenduel. 

Schuiven in basis
De vraag is of trainer Wim Jonk met de terugkeer van Antonucci zal gaan schuiven in zijn basiself. In de vorige formatie, waarin Alex Plat de geblesseerde Antonucci verving, wonnen de Volendammers vorige week namelijk op bezoek bij Excelsior. Afgaande op het afsluitende partijspel op de training van donderdag, zit Antonucci in ieder geval niet bij de basiself. Maar dat zegt volgens Jonk niet veel. "Het betekent niet dat dit ook de basis is voor vrijdag", aldus een niet al teveel verklappende Jonk. 

Later vandaag volgt een reportage over Boy Deul, die na maanden blessureleed weer met de groep meetraint. 

FC Volendam - NEC begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live op de radio te volgen bij NH Sport. Je verslaggever is Edward Dekker en oud-FC Volendam-trainer Henk Wisman.