Ga naar Content

Koppenaal: 'Vleugje van oude Chabab gezien'

RIJSWIJK FC Chabab heeft zondagmiddag een 2-0 achterstand tegen Haaglandia nog om weten te buigen tot 2-2 en nam dus een puntje mee terug naar Amsterdam.

Chabab moest het doen zonder coach Alami Ahannach, die ook assistent-coach is bij Telstar. En Telstar speelde later in de middag ook, zodat Patrick Koppenaal de honneurs waarnam op de bank van Chabab.

Na 23 minuten spelen zette Amrani Haaglandia op voorsprong met een schot vanaf de rand van het zestien meter gebied. Na een half uur moest Chabab al verder met tien spelers, nadat Melvin Grootfaam met zijn tweede gele kaart wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter naar de kant moest. Nog geen kwartier later vergrootte Thiebo de achterstand voor Chabab tot 2-0.

Nadat Haaglandia in de tweede helft ook met tien man verder moest door een directe rode kaart van Batist, kon Chabab wat terug gaan doen. Jamal Dibi benutte de strafschop die volgde op de rode kaart van Batist en uiteindelijk wist El Yacoubi de stand nog gelijk te trekken.

"We zijn natuurlijk blij met een punt", zei El Yacoubi na de wedstrijd. "Maar ik dacht dat we de winnende treffer ook nog wel konden maken. Het was in ieder geval goed om te zien dat we met zoveel tegenslag in de wedstrijd eindelijk weer voor elkaar konden  vechten. Melvin Grootfaam baalde in de kleedkamer enorm van zijn rode kaart. Dit soort dingen moet gewoon nog uit ons spel".

Patrick Koppenaal was redelijk tevreden met het resultaat. "Ik heb in de tweede helft weer een vleugje van het oude Chabab gezien", zei hij. "In de komende wedstrijden moeten we deze lijn doortrekken om met een goed aantal punten de winterstop in te gaan."